SINT-NIKLAASKERK

Plaats 26 bus 0301
8930 REKKEM
056/41 22 64

De Sint-Niklaaskerk is de hoofdkerk van Rekkem. Uit documenten van 1163 blijkt dat Rekkem reeds in de eerste helft van de 12de eeuw een "ecclesia" of parochiekerk bezat. De kerk werd gebouwd op de grond van de heerlijkheid Rekkem-ter Hagen, eigendom van de heren van Rekkem.

De kerk lag vlakbij de kasteelhoeve van de heerlijkheid en vlakbij een bron. Als beschermheilige siert Sint Nikllaas vele wapens van steden en kerken. Hij kent als attributen drie gouden bollen. Die verwijzen naar de legende waarin wordt verteld hoe hij drie zussen uit de armoede en schaamte heeft gered door heimelijk drie zakken met goud in hun huis te gooien.

Moeskroenstraat 696
8930 REKKEM
België

Klik op het logo van KerkNet om de pagina van deze kerk op hun website te bezoeken.
U vindt er onder meer de vieringen terug.