SINT-BAVOKERK

Parochiaal Secretariaat
Wevelgemstraat 13/0000, 8930 Lauwe
056 38 01 07 | lauwe.sintbavo@gmail.com

De hoofdkerk van Lauwe is de Sint Bavokerk. Eerst was er een missiekerkje, een houten kapel.

De eerste die de kerk doopte was de Heilige Obertus. Daarna kwamen zendelingen van de Heilige Amandus en de Heilige Bavo. In 1143 werd er een stenen kerk gebouwd.

Op het einde van de 14de eeuw werd een nieuwe kerk gebouwd.

De huidige kerk werd opgericht in de periode 1877-1879.

De patroonheilige is Sint Bavo.

Bavo werd als Alwin of Allowin van Haspengouw rond 589 te Luik geboren. Zijn koosnaam was Bavo. Hij hield er een zeer losbandig leven op na. Als zijn vrouw overlijdt, komt hij tot inkeer en wordt een volgeling van Sint-Amandus. En hij gaat mee prediken.

Op zijn grondgebied te Gent vestigde hij een abdij, later de Sint-Baafsabdij genoemd.

Op zijn begrafenis gebeurde er direct een wonder. Een door de duivel bezeten vrouw raakte zijn stoffelijk overschot aan en was onmiddellijk genezen, vandaar de Heilige Bavo.

Lauweplaats 23
8930 LAUWE
België

Klik op het logo van KerkNet op de pagina van deze kerk om hun website te bezoeken.
U vindt er onder meer de vieringen terug.